Заступник начальника головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби систематично вимагав через своїх підлеглих гроші від учасників виконавчих проваджень за «вирішення питань» на їхню користь під час виконання судових рішень, повідомили у СБУ.

Читайте також: У Черкасах зухвало вбили депутата

Посадовець встановив "тарифи" на проведення низки виконавчих дій. Зокрема, зняття розшуку з авто та передача боржнику на відповідальне зберігання коштувало від 500 до 2000 доларів США, залежно від марки машини. Закриття провадження за формальними підставами – від 10 до 30 відсотків від суми боргу. За затягування виконання судового рішення та процедури передачі майна на реалізацію чиновник вимагав до 50 відсотків від суми арештованого майна, за активізацію виконавчих дій – від 10 до 20 відсотків суми стягнення.

Співробітники СБУ задокументували, що посадовець вимагав 6500 доларів США за затягування процедур виконання судових рішень зі стягнення грошей з боржників за виконавчими провадженнями.

Затримали його та головного фахівця управління у центрі Одеси після отримання 6000 доларів США. Раніше зловмисники отримали першу частину хабаря у розмірі 500 американських доларів.

Читайте також: В Одесі зловмисники напали з ножем на нацгвардійця та його друга: потерпілі у реанімації