Проте не за кредитами, а за банківськими гарантіями. Такий документ – своєрідна "страховка" для контрагентів під час укладання контрактів. Тобто, якщо одна зі сторін не виконує свої фінансові зобов'язання перед іншою, банк бере цю відповідальність на себе. Тим самим мінімізує ризики клієнта. Такі гарантії особливо актуальні в роботі з іноземними підприємствами.

Окрім гарантій з виконання умов за договором, в Україні популярні й інші її види. Так, якщо одна зі сторін отримала завдаток, але не виконала умови договору, банк може взяти на себе зобов'язання повернути авансовий платіж.

Читайте також: Чому вигідно тримати гроші на банківській картці

Популярними є й гарантії під час проведення тендерів. Завдяки їм фінустанова захищає організатора від недобросовісних учасників, які можуть відмовитися виконувати умови контракту. Тоді банк зобов'язаний відшкодувати всі витрати на проведення тендеру. Найбільшим поширені в Україні є гарантії для туристів.

У Європі банківські гарантії – дуже популярні. В Україні, за умов кризи, подібні документи надає незначна кількість фінустанов. Одна з них Union Standard Bank. Тут клієнт може швидко і якісно оформити гарантію.

Читайте також: Що робити з депозитами: цінні поради

Аби отримати гарантію, необхідно звернутися до одного з відділень фінустанови. Далі банкіри перевіряють документи та дані про платоспроможність клієнта. Якщо проблем не виникає, укладають договір і віддають гарантію "на руки" або ж в електронному варіанті у системі "СВІФТ".

Для підприємців, які мають у банку рахунки, процедура буде вдвічі швидшою. Найшвидше в банку оформлюють туристичну гарантію. Завдяки спеціальному сервісу на сайті, це можна зробити за кілька "кліків". "Бізнес без ризиків" обійдеться клієнтові у 2-2.5% від суми гарантії.