32 учасника із різних регіонів України та сусідніх держав змагались за першість в подоланні 200-метрової смуги з перешкодами із собакою, показали, як їх вихованці беруть запаховий слід та продемонстрували як відбувається затримання злочинця, у тому числі зі зброєю, повідомили у поліції.

Так званим "фігурантам" довелося на собі перевірити міцність щелеп чотирилапих учасників, а собаці з команди Чехії вдалося навіть повалити на землю умовного порушника.

Читайте також: У Запорізькій обладміністрації вирішили оздоровити лисиць на 154 мільйони гривень

Найкращими названо Патріка Топінку з Чехії та його бельгійську вівчарку Кім. Другою стала собака такої ж породи – Лорд, її тренує кінолог Нацгвардії Павло Малий. Третіми стали поліцейський ГУНП в Запорізькій області Сергій Головко та його німецька вівчарка.

Крім цього, судді визначили найкращих кінологів та їх вихованців у різних номінаціях. Так, за найкращий пошук по сліду нагороджений Денис Страдомський з Чернігівської області, за кращий пошук гільз диплом отримав Патрік Топінка, за кращу вибірку речі – Євген Хмелінський з Миколаївської області, за вибірку асистента – Сергій Головко із Запорізької поліції, найшвидше смугу перешкод пройшли Павло Малий та його Лорд з Нацгвардії.