Як пише Engadget, фахівці з Гарвардського і Вермонтського університетів розробили алгоритм, здатний безпомилково визначати ознаки клінічної депресії. Для його створення експерти задіяли набір інструментів машинного навчання і кілька десятків акаунтів користувачів популярної соцмережі.

Провівши аналіз фотографій – колірної гами і рис облич досліджуваних людей – система змогла точно діагностувати ознаки депресії у 70% випадків. Причому, як наголошується, до того, як відповідний діагноз був підтверджений в клініці.

У процесі вивчення алгоритму вчені задіяли близько 50 тисяч фотографій від 166 різних користувачів. Фахівці вже заявили, що хоча систему поки не можна вважати повноцінним лікарем, вона здатна допомогти медикам поставити правильний діагноз на ранній стадії хвороби.

Як вдалося з'ясувати дослідникам, люди, які страждають клінічною депресією найчастіше використовують при обробці своїх фотографій синьо-сірі або чорно-білі фільтри, такі як Crema або Inkwell. У той же час здорові люди віддають перевагу фільтрам з теплими яскравими тонами.

Читайте також: Телефонні розмови перед сном шкідливі для здоров’я, – вчені