А що робити, коли здається, що ви уже на межі, а мозок от-от вибухне? Правильна відповідь – відволіктися.

Однак не поспішайте відкривати Facebook. Соцмережі здатні не лише поглинути половину робочого часу, а й завадять повернути концентрацію. Існують кращі способи, як швидко й ефективно розвантажити голову та підготуватися до нових викликів.

PAUSE

Один із найкращих антистрес-додатків – PAUSE. Це інтерактивний інструмент для швидкого відновлення фокусу та боротьби з депресією. Він заснований на принципах тай-цзи. Працює програма дуже просто: потрібно повільно водити пальцем по екрану смартфона та малювати чудернацькі силуети. Якщо ж ви зупинитесь, згадавши якусь неприємність – усе зникне.

Timberman

Схожих сайтів та мобільних програм безліч. Деякі дозволяють розслабитись, інші ж – зняти зайву агресію. До прикладу, мобільна гра Timberman кілька хвилин дасть вам відчути себе реальним дроворубом. Рубайте ці дерева та випускайте пару.

Читайте також: ТОП популярних додатків для смартфонів, які розширюють можливості спілкування

Paperama

Якщо ж активні забави не відповідають вашому темпераменту, спробуйте скласти оригамі. Електронні аркуші в додатку Paperama поводять себе майже як справжні. Якщо є бажання, можна нескінченно довго підганяти кутик до кутика – а це вже добряче заспокоює.

Let's Create! Pottery

Ще одне медитативне заняття – гончарство. Звісно ліпити глину на робочому місці вам ніхто не дозволить, а от з мобільним додатком Let's Create! Pottery можна крутити гончарний круг скільки завгодно.

Усього одним пальцем там можна створити справжній витвір керамічного мистецтва. Захопившись на кілька хвилин креативом, ви й не помітите, як позбулися напруги та врівноважили нерви.

Calm

Коли ж забавки здаються вам несерйозними, можна спробувати більш традиційний метод релаксації – медитацію. З додатком для смартфона Calm це робити особливо зручно. Там є десятки різновидів медитацій з інструкціями, треки з відповідною музикою, звуки природи. Тобто все, щоб зробити корисну перерву протягом робочого дня.

Читайте також: Як гра на смартфоні змусила мільйони людей щодня гуляти по місту

Rainy Mood

А можна просто заплющити очі та на кілька хвилин увімкнути звуки природи. Програма Rainy Mood – найпопулярніший симулятор дощу в Інтернеті. Його використовують мільйони людей по всьому світу. Там є купа налаштувань, які дозволять вам створити свою, унікальну звукову 3D-зливу.

Noisli

Інший додаток із шумом природи Noisli пропонує ширший перелік звуків для заспокоєння. Такі як шелест осіннього листя, потріскування дров, завивання вітру. Накладаючи запропоновані звуки, можна створити навіть власний мікс.

Вибір великий, а що обрати для розвантаження мозку – вирішувати вам. А з високошвидкісним 3G-інтернет від Київстар, це робити можна абсолютно безперешкодно. Завантажуйте будь-який додаток і насолоджуйтесь шумом дощу або складанням віртуальних оригамі.

Мобільний інтернет доступний 24 години на добу, тож ваш відпочинок більше не залежить від вайфаю.