Італія

Сумну і водночас обнадійливу мелодію на даху італійської лікарні виконує Лєна Йокояма.

Цікаво Карантин через коронавірус послаблять США, Італія та Сербія

Так музикант вирішила підтримати жителів Ломбардії та лікарів, які виривають пацієнтів з лещат коронавірусу.

Дивіться виконання мелодії на даху лікарні:

"Тут вони витягують всіх до самого останнього моменту. Пацієнт дуже часто виходить з лікарні. Ти бачиш як він їде додому. Від цього стає дуже приємно і ти розумієш для чого тут знаходишся", – розповів медбрат, член команди українських лікарів в Італії Гліб Бітюков.

Гліб і ще 19-ро українських медиків – група підтримки для колег з Італії. Коли там бракувало рук, українські фахівці поїхали на допомогу. Вони щодня бачать, як людей в білих халатах підтримують всі навколо – оплесками та коридором пошани.

Оплески італійським медикам:

Україна

А це вже українці надихають медиків. Запустили флешмоб: "Віримо і чекаємо добрих новин".

Український флешмоб
Український флешмоб / Скриншот з відео

Саме звісток, що пацієнт одужав з нетерпінням чекає інфекціоніст Ольга Кобевко. Вона та колеги на передовій війни з вірусом в Чернівцях, де найбільше інфікованих в Україні. Розповіла, що нещодавно, каже здолали Еверест – виписала хворого після 27 днів лікування.

Що витримують українські і медики зі всього світу – можна побачити з чисельних відео та фото з соцмереж. Тривалий процес одягання захисних костюмів, сліди від масок після доби чергування, втома та неможливість побачити рідних, аби не наражати їх на небезпеку.

Сліди від масок у медиків
Сліди від масок у медиків / Фото mifolyikittonline.com

Лікарі працюють щодня, не знаючи, чи підхоплять коронавірус. Щоб хоч трошки полегшити життя воїнів в білих халатах волонтери допомагають їм дістатися на роботу. По всій країні небайдужі пропонують підвезти медика.

Важливо В Україні близько тисячі медпрацівників захворіли на коронавірус

За офіційними даними вже 932 медики підхопили коронавірус. Замість того щоби допомагати пацієнтам вони змушені нині перебувати на самоізоляції та в лікарнях.

Перебіг коронавірусу
Перебіг коронавірусу / Інфографіка 24 каналу