Центр Києва має мати якнайкращий вигляд, тому тут реконструкції проводили неодноразово. Вщент зруйнований Хрещатик відновлювали після війни, у наступні роки його забудовували. У 2001 після реконструкції під Хрещатиком ожило велике торгове місто. Тепер частину вулиці знову планують перебудувати, щоб з'явилася територія для вшанування героїв Євромайдану.

У центрі реставрували й відому АндрІївську церкву. Вона стоїть на пагорбі, де, за легендою, апостол Андрій пророкував Києву велике майбутнє. Саме через пагорб відбулася реконструкція: схил зміцнювали спеціальними палями, бо його руйнували ґрунтові води.

"Київ-Пасажирський" – перший об'єкт столиці, який бачать її гості. Головний залізничний вокзал зробили сучаснішим у 2001 році. Відремонтували його вестибюль, покращили камери схову та змінили вихід до колій. А щоб розвантажити пасажиропотік, добудували ще одну частину комплексу, стильний Південний вокзал. Нову та стару частини "Києва Пасажирського" з'єднали спеціальним коридором.

І беззаперечна гордість київських реконструкторів – НСК "Олімпійский". Три роки пішло на те, щоб зі звичайного стадіону зробити один із найкрасивіших спортивних комплексів Європи. Над старим спортмайданчиком встановили кільця, які закріпили на колонах, його накрили склом і по-новому освітили. Спеціально для "Олімпійського" два роки вирощували натуральний газон. У жовтні 2011 його урочисто відкрили для світу.