Щоб потрапити до відбору, головне – бути військовослужбовцем Збройних Сил України і мати бажання. Заповнити анкету можна на сайті Сил спеціальних операцій. Там же є перелік всіх необхідних документів для кандидата.

Читайте також: Українські оборонці дали жорстку відсіч ворогу: знищено багато окупантів

Перше завдання для кандидатів називається "рольові ігри" – це звичайне психологічне тестування. Швидке знайомство з психологом – і одразу наступна вправа: із заплющеними очима побудувати задану психологом геометричну фігуру.

Тест має чітку мету. Ми виявляємо лідерів, тих, хто підтримує, та тих, хто взагалі нічого не робить і не робитиме надалі, це відразу видно. Потім спостерігаємо саме за цими людьми, яких ми виокремили,
– сказала офіцерка групи психологічного супроводження Ольга.

Потім кожен кандидат проходить психофізіологічну перевірку та тест на рівень IQ. За умов майбутніх навантажень психічне здоровʼя у претендента має бути ідеальним. Також до початку відбору проводиться ретельний медогляд, де відсіюється ще близько 30% претендентів.

Кандидати до Сил спеціальних операцій
Кандидати до Сил спеціальних операцій / Скріншот з відео

"Деякі захворювання не дозволяють військовим проходити службу в Силах спеціальних операцій, зокрема серцево-судинні захворювання, гіпертонічна хвороба, люмбалгії, остеохондрози, атрофії зорових нервів, погіршення слуху внаслідок бойових дій", – відповіі начальник військового шпиталю Володимир Тренчук.

Читайте також: Які безпощадні іспити долають українські курсанти, аби їм дозволили стрибнути з парашутом: відео

Одразу після повернення зі шпиталю рекрутів шикують на вечірню перевірку. Кандидатам присвоюють номери, які вони мають пришити до свого комплекту форми.

Фізична підготовка рекрутів у полі
Фізична підготовка рекрутів у полі

Третій день на полігоні розпочався з шикування для того, аби перевірити готовність кандидатів до проходження відбору. Кожен військовий має мати при собі звичайний туристичний компас. Вони протягом трьох днів житимуть на природі у спальному мішку та проходитимуть фізичну підготовку.