За словами авторів проекту, така споруда здатна прослужити десятки років, адже штучні матеріали не гниють та не іржавіють.

Каркас зі стінами,покрівлею та підлогою друкується на 3D-принтері. Він в 10 разів тепліше звичайних будинків, які ми звикли бачити, адже має дуже маленькі тепловтрати,
– розповів автор проекту Максим Гербут.

Будинок повністю забезпечує себе електроенергією, самостійно нагріває, охолоджує та вентилює повітря, генерує питну воду. Тож його можна облаштувати високо в горах чи посеред лісу і жити з комфортом, не забруднюючи при цьому довкілля.

Усі прилади об'єднані в єдину систему – так званий "розумний будинок". Господар може ними керувати через інтернет зі свого гаджета. Або ж налаштувати систему, щоб вона самостійно підтримувала необхідну температуру повітря та вологість.

Читайте також: Американець власноруч збудував традиційну хату-мазанку в Україні

За словами розробників, завдяки сучасним матеріалам, поєднання яких за міцністю не поступається сталі, будинок надійний і легкий. Його можна перевозити на нове місце. Вартість невеличкого дому починається від 30 тисяч євро. За словами авторів проекту – це невисока ціна за мобільне помешкання, яке практично не потребує витрат на утримання.