Читайте також: Переможне рішення, – Гриценко про зняття Садового з президентських виборів

У Гриценка і Садового дуже спільний електорат. І це підвищує шанси Гриценка на вихід до другого туру. Для українців, які взагалі не збиралися голосувати, або їм важко визначитися, це об’єднання буде позитивним знаком. Вони вирішать піти і проголосувати,
– зазначає Ірина Бекешкіна.

За словами експерта, на скільки підвищиться рейтинг Гриценка – складно сказати. Гриценка підтримають виборці Садового і ті, хто побачить в їхньому об’єднанні позитив. Ситуація дуже швидко змінюється. Зовсім нещодавно соцопитування показували тенденцію до зниження рейтингу Юлії Тимошенко і підвищення Порошенка.

Здавалося, що в другому турі будуть Зеленський і Порошенко. Але після корупційного скандалу з "Укроборонпромом" , який може знизити рейтинг Порошенка, і появи шансів у Гриценка важко робити прогнози.

Водночас, зауважує Ірина Бекешкіна, щодо об’єднання "Самопомочі" і "Громадянської позиції" на парламентських виборах, тут потрібна згода партійців Гриценка і Садового.

Чому Андрій Садовий зняв свою кандидатуру на користь Анатолія Гриценка? Кандидат у президенти України, міський голова Львова Андрій Садовий 1 березня оголосив про зняття своєї кандидатури з президентських виборів та підтримав екс-міністра оборони Анатолія Гриценка. Обидва політики об'єднали свої зусилля на виборах.

"Саме зараз у нас є шанс вибрати українського та антикорупційного президента. Тому я прийняв рішення. Я відкликаю свою кандидатуру з виборів президента. І я оголошую про підтримку на виборах на пост президента Анатолія Гриценка", – заявив Садовий.

Мер Львова наголошував, що йдучи на вибори, чудово розумів "бажання українців мати єдиного кандидата, який буде здатний перемогти всіх цих ставлеників олігархів і мародерів при владі". На переконання Садового, єдиний кандидат від демократичних, антикорупційних сил має всі шанси перемогти на виборах Президента.

Хто лідирує у президентській гонці: дані соціологічної агенції "Fama"

  1. Володимир Зеленський – 26,6%;
  2. Петро Порошенко – 23,4%;
  3. Юлія Тимошенко – 14,3%;
  4. Юрій Бойко – 8,1%,;
  5. Анатолій Гриценко – 8%;
  6. Андрій Садовий – 4,4%.

Кому з політичних діячів українці довіряють найбільше?

  1. Володимир Зеленський – 49,9%;
  2. Андрій Садовий – 40,5%;
  3. Анатолій Гриценко – 38,7%.

Брифінг Андрія Садового. Відео

Президентські вибори