Початок

З самого малечку юний Гі понад усе любив мандрувати. Підлітком грав на рідних вуличках на акордеоні, ходив на ходулях і ковтав вогонь. У 18 років молодий парубок кинув коледж і подався світ за очі разом з мандрівною трупою циркачів.

Повернувшись після гастролей додому, сповнений божевільних ідей, Гі Лаліберте береться втілювати набутий досвід і збирає однодумців та планує організацію циркових вистав.

Нагода показати себе випала під час святкування 450-річчя відкриття Канади. Влада дала добро, щоб профінансувати шоу Лаліберте. Того ж — 1984-го - року народжується всесвітньо відомий Cirque du Soleil, або ж "Цирк Сонця".

Щорічний прибуток

Справи у "сонячної" команди не відразу пішли вгору. Конкуренцію цирковому мистецтву склала сама природа: зведене біля Ніагарського водоспаду шапіто мало приваблювало туристів, які воліли милуватися краєвидами водограю. "Цирк Сонця" був на межі розорення.

Зібравши трупу на фестиваль у США, Лаліберте фактично пішов ва-банк: у разі провалу в артистів не залишалося грошей навіть на дорогу додому. Та в Лос-Анджелесі на "Цирк Сонця" чекав тріумф.

З 70 осіб штат "Цирку Сонця" сьогодні розрісся до 5 тисяч. Кілька труп, які об'єднують загалом 1,5 тисячі артистів, можуть одночасно давати вистави у різних куточках світу. У їхньому репертуарі — три десятки шоу, щорічні прибутки від яких перевищують 800 мільйонів доларів.

Своїм "Цирком Сонця" Гі Лаліберте вдихнув нове життя в рідне йому мистецтво, поєднавши циркові школи різних країн. Його вистави — це цілісні спектаклі з чітко продуманим сценарієм, у супроводі оригінальної музики та світлового шоу, з яскравими декораціями, захопливими номерами, карколомними трюками та польотами до "зірок".

Восьмий космічний турист у світі

Політ до зірок здійснив сам Лаліберте, ставши восьмим космічним туристом у світі. За свою орбітальну подорож 2009-го року пристрасний мандрівник не пошкодував 35 мільйонів доларів.

Загальні статки і благодійність

Гі Лаліберте — бі-мільярдер і знаний природолюб. Створений ним фонд "одна крапля" переймається дефіцитом чистої питної води на планеті. До слова, "Цирк Сонця" — чи не єдиний цирк у світі, де не мучать тварин.

Історія Гі Лаліберте — це яскравий взірець того, як тверда відданість улюбленій справі, свята віра у свою мрію, в поєднанні з невтомною працею, ведуть до Олімпу.