Про це розповіли представники туристичного ринку.

Читайте також: Що буде з курсом гривні на кінець 2018 року: прогнози експертів

Найбільший попит має Єгипет як бюджетний варіант відпочинку. Цьогоріч путівка на одного обійдеться в середньому у 300-500 доларів за тиждень. Новорічний відпочинок в Об'єднаних Арабських Еміратах коштуватиме трохи дорожче. А от не менш популярні Шрі-Ланка та Домініканська республіка куди помітніше вдарять по кишені. І це ще без вартості новорічного бенкету.


Вартість новорічної мандрівки у різні країни світу на популярних напрямках

Тож аби не влетіти в копієчку – фахівці радять їхати на морський відпочинок до або після новорічних свят. "Десь після восьмого січня, коли ціна суттєво знизиться, майже удвічі, а то й утричі", – розповіла директор туристичної фірми Катерина Соломатова.

Читайте також: Як дешево та швидко доїхати з Києва до аеропорту "Бориспіль": цікавий експеримент

Для тих, хто все ж хоче помандрувати саме на свята, але недорого, турфірми пропонують автобусні тури. Цьогоріч новорічний вікенд в старій Європі в середньому обійдеться від 100 євро на людину. Поринути в різдвяну атмосферу турфірми пропонують й під час екскурсійних турів Україною. Середня вартість – 3000 гривень з людини.

Якщо порівняти ціну проведення Нового Року десь у київському ресторані і ціну туру, до якого входить і проїзд, і проживання, і сніданки, екскурсійна програма і новорічний стіл, то, в принципі, на одне виходить,
– розповів керівник туристичної компанії Тарас Голинський.

А от шанувальникам гірськолижного відпочинку мандрівки Україною обійдуться дорожче. Тиждень на популярних карпатських курортах обійдеться у щонайменше чотири з половиною тисячі гривень з кожного. І це – лише вартість проїзду та проживання.

Нагадаємо, раніше 24 канал повідомляв, що український паспорт потрапив у топ-30 світового рейтингу від Passport Index. Українці мають змогу відвідати без використання віз 131 країну, з яких у 89 країн можна подорожувати повністю без віз, а у 42 – без перешкод оформити візу за фактом прибуття. І ще для візиту у 67 країн світу громадянину України потрібно оформляти спеціальні дозвільні документи заздалегідь.