Євген, як усі молоді хлопці, жартує з дівчатами і любить машини. Сьогодні він на автодромі. Захоплено спостерігає за перегонами. Каже, що сам також любить погасати.

Як мама каже, я фанатію від цього. У мене є і машина, і мотоцикл. Мама часто свариться, тому що я коли машину удосконалюю, то витрачаю чимало грошей,
– розповів боєць 30-ї бригади Євген.

А от про війну Євген говорить неохоче та вона залишила глибокий слід на його обличчі та в душі. Тому і бере участь у волонтерському фотопроекті. Хоче довести, що він не відрізняється від тих людей, які жахіть війни не бачили. Професійний фотограф Максим таку роботу називає справжнім викликом.

Ми повинні звертати на них увагу, давати зрозуміти таким людям, що вони є і що ми їх цінуємо, що вони не забуті,
– розповів професійний фотограф Максим Бєлоусов.

Це вже 5-та серія проекту. Його мета – безболісно повернути бійців АТО до цивільного життя. Адже повернувшись додому, військові часто почувають себе нікому непотрібними. А особливо, коли звертаються до чиновників.

У проекті вже взяли участь кілька десятків героїв АТО. Наприкінці року фотографії жінок-військових, бійців з матерями та інші вийдуть фотокнигами та календарями. Також буде організована виставка, щоб вкотре нагадати українцям про те, хто боронить Україну в цей складний час.

Автор: Вікторія Лісецька

Дивіться також: Ким би вони були, якби не війна: фотопроект про українських волонтерів