Про це у прямому ефіри повідомила кореспондент 24 Каналу.

Ініціатором створення нового органу стала правляча партія "Право та справедливість", на чолі якої стоїть президент. Цей закон регламентує створення інституту, який буде аналізувати польську історію та ту, яка повязана з Польщею та з сусідніми країнами.

Читайте також: Як українські політики відреагували на скандальні заяви Польщі

Очолить організацію Міністр культури та національної спадщини Пьотр Глінські. Він заявив, що цей Інститут під його керівництвом буде вести збалансовану політику, а також здійснюватиме аналіз минулого Польщі, відповідно до історії інших країн, які пов'язані з нею.

Також сьогодні прозвучала заява для "Речі Посполитої" від інших політиків, які зазначають, що економіка Польщі не піднялася б без допомоги українців, яких, за неофіційними даними, там близько 2 мільйонів. Тоді б віце-міністр Матеуш Моревецький не говорив би про такі успіхи в економічному розвитку країни.

Важливо те, що Президент Польщі нещодавно заявив, що він все одно продовжує підтримувати сусідню країну в боротьбі з Росією. І не буде відкладати свій візит до України.

Нагадаємо, глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що польська влада планує запустити процедуру, яка б унеможливила в'їзд до країни людям, що сповідують антипольські погляди.

В МЗС України відповіли на таку заяву і зазначили, що в країні немає антипольських настроїв, а більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, незважаючи на історію.