Пол Манафорт працював над іміджем та просуванням Віктора Януковича майже десятиліття. Американські слідчі з'ясували – за це він взяв кругленьку суму – десятки мільйонів доларів. Та кошти, отримані за роботу в Україні, – відмивав і не сплачував з них податків.

Читайте також: ФБР висунуло Манафорту нові звинувачення через Україну

Натомість – інвестував у розкішну нерухомість – пише видання Chicago Tribune. Понад 5 мільйонів доларів – Манафорт витратив на будинок у Флориді. За майже три мільйони – придбав кондомініум на Мангеттені. Стільки ж – вклав у будинок в Брукліні. І все - готівкою.

Серед інших ймовірних дорогих покупок Манафорта – ось будинок у передмісті Вашингтона. А ще – кілька "Рендж Роверів". Крім того, за даними американського видання, політтехнолог Партії Регіонів полюбляє і дорогий одяг. За шість років Манафорт витратив лише в одній з крамниць Нью-Йорка 849 тисяч доларів. А в іншому магазині – у Каліфорнії – залишив півмільйона.

Та через свої фінансові зловживання – Пол Манафорт зараз перебуває під слідством. Йому загрожує до 80 років позбавлення волі. Манафорта звинувачують у відмиванні грошей та несплаті податків.

Крім того, він – центральна фігура у розслідуванні спецпрокурора Роберта Мюллера – щодо незаконних зв'язків виборчого штабу Дональда Трампа з російською верхівкою влади. Раніше агентство Associated Press повідомило, що політтехнолог таємно працював на російського олігарха Олега Дерипаску в інтересах глави Кремля Володимира Путіна.