Для військових навчань курсантів замаскували, а потім вони почали відпрацьовувати рятування від ворожого авіаційного наступу. Після цього солдати провели тиждень на стрільбищі, а це одні з найнебезпечніших занять, адже зброя помилок не пробачає.

Читайте також: Жорсткий відбір та психологічні тести: як загартовують українських десантників

Вперше за час перебування у військовому центрі курсантам довірили бойові набої. Кожен з них зробить десятки пострілів, але спочатку всі вони мають досконало вивчити свою зброю і довести навички до автоматизму.

Десантників навчали бойовій стрільбі
Десантників навчали бойовій стрільбі

Український десантник повинен стріляти всюди і будь з чого: в полі, в місті, обороняючись і атакуючи, вдень і вночі.

Не розвертаєтеся спиною до ворога. Навіть якщо у вас заклинило зброю, необхідно підняти руху, щоб побачив командир, тоді вже він допоможе вирішити проблему. Найголовніші заходи безпеки: уважно прислухатися та все робити по команді,
– сказав командир навчального взводу Богдан Красько.

Кожного року наприкінці весни у центрі відзначають День частини. Це свято чи не єдиний шанс цивільним побачити українських десантників, а їм продемонструвати свої вміння.

Відсьогодні десять курсантів отримають персональні завдання. Тепер вони щось типу спецпідрозділу, який виступатиме перед глядачами на святкуванні. У них своя індивідуальна система тренувань, але виконувати її потрібно лише у вільний від основного навчання час. Часом сил на відновлення не вистачає, а вимоги щодня все жорстокіші і прискіпливіші.

Жорсткі навчання десантників
Жорсткі навчання десантників

Щоб навчитися робити всі трюки в них є лише два тижні. Навички, що курсанти отримують зараз, стануть у нагоді на полі бою.