Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповів спецпроекту "Донбас.Реалії", що основні запаси боєприпасів зосереджені на території окупованих районів Донеччини і Луганщини в 1 і 2 армійських корпусах збройних сил РФ.

Важливо: Що може змусити Путіна зупинити війну і піти з Донбасу: заява США

Саме залізницею завозяться боєприпаси, які потім використовуються в повсякденній, бойовій діяльності, і під час бойових дій. Кількість військових вантажів дещо зменшилась. Це насамперед пов’язано з тим, що немає активних бойових дій,
– пояснив Скібіцький.

Спостерігачі ОБСЄ також постійно фіксують колони техніки та російські вантажівки, які вночі прямують в обхід пунктів пропуску. Так, у ніч на 22 липня безпілотник місії виявив колону з восьми вантажівок, що стояли біля лісосмуги за 2 кілометри від населеного пункту Степне Донецької області.

Окрім того, російські розвідувальні літаки систематично моніторять територію України.

"З початку цього року ми зафіксували більше 70 випадків, коли застосовувались літаки-розвідники, насамперед Су-24МР та Іл-20, які здійснювали розвідку нашої території. А в окремих випадках наближення до нашого державного кордону становило 15 кілометрів. Противник, по суті, бачить і може вести розвідувальну діяльність стосовно угруповання наших військ", – додав Скібіцький.

Які сили тримає Росія на кордоні з Україною?Росія утримує понад 82 тисячі військових вздовж кордону з Україною, в анексованому Криму та на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. У них на озброєнні є гаубиці, протитанкові гармати, "Гради" і танки. Весь цей час, в Кремлі цинічно наголошують, що не мають жодного стосунку до війни на Донбасі і їхніх солдатів нібито там немає.

Загалом вздовж державного кордону України у Ростовській області РФ розміщено понад 25 батальйонних тактичних груп і активно формується 150-та мотострілецька дивізія.

звідки Росія може атакувати Україну
Звідки Росія може напасти на Україну / інфографіка 24 каналу