Село Павлівка постраждало від вибухів найбільше, а місцева школа буквально почала тріщати по швах, а у вікнах повибивало шибки. Тож заради безпеки дітей, школярів відправили на канікули.

"Тиждень, а тоді якщо відновиться перший поверх, ми підемо в другу зміну. У нас є резерви, є приміщення маленької школи. Постраждала стеля, другий поверх, ну і на першому поверсі є класні кімнати, в яких впала стеля, штукатурка облетіла", – зазначила директор Павлівської школи Тетяна Шуманська.

Читайте також: Гройсман зробив малоприємну заяву щодо ситуації в Калинівці

Наразі у школі влаштували толоку. Учителі, батьки та діти разом розгрібали руїни.

Прибирали в класі, замітали, виносили уламки стелі, що попадали, збирали скло. Хто зміг, у кого не так пошкоджений будинок, хто не такий зайнятий, той приїхав до школи,
– розповіла учениця 10 класу Ольга Мовченко.

У Павлівській школі навчаються понад 400 дітей. У 2017 році тут планували відкрити спортзал, однак через пожежу тепер з цим доведеться зачекати.

В той же час майже всі жителі Калинівки уже повернулися додому. Тут відновили електропостачання та повернули в будинки газ. Однак розмінування території триває і досі, процес може затягнутися до кінця листопада, адже вибухотехнікам потрібно обстежити ще 10 гектарів.

Ми з керівниками ДСНС і міністром фінансів облетіли територію. В принципі, ситуація вже не носить жодних загроз. Там продовжують заходи ДСНС і військові щодо остаточної ліквідації наслідків, і, відповідно, продовжується розмінування,
заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

На ліквідування наслідків пожежі уряд виділили 100 мільйонів гривень. Втім, за словами прем'єр-міністра, якщо грошей не вистачить – виділять більше коштів.