Більше "криш" немає, – Зеленський

Президент наголосив, що кожен посадовець, міністр та депутат має запам'ятати, що за крадіжки та корупцію буде ув'язнення. Про це мовиться у заяві в телеграм-каналі Зеленського.

До теми Відставка Венедіктової буде, – нардеп з "Голосу" про корупційний скандал за участю Юрченка

Якщо вкрав – сядеш, якщо брав хабар – сядеш. Винятків із цього правила не може бути – для будь-якої особи в нашій державі. Бо нема більше "криш", прикриття, адміністративних можливостей,
– написав глава держави.

САП, Офіс генпрокурора та НАБУ мають працювати ефективніше

Президент наголосив, що дуже довго політична й бізнесова система в Україні будувалася на принципі, що "потрібні люди" за власним бажанням могли закрити всі справи. Зеленський висловив сподівання, що НАБУ, САП та Офіс генпрокурора дослухаються до суспільства і працюватимуть значно продуктивніше.

А тому – більше правоохоронної конкретики. Більше показових "посадок". Просто сьогодні. Бо час на справедливість дуже швидко спливає,
– закликав Зеленський.

Головне про справу Юрченка

  • НАБУ 15 вересня опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник повинен був передати своєму керівнику.
  • Зі слів члена наглядової ради Укрзалізниці Сергія Лещенка, це був аванс за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Загалом сума хабаря мала становити 200 тисяч доларів.
  • Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави .
  • Проте генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що про підозру Юрченку повідомляти "ще рано".
  • 17 вересня з'явилась інформація, що підозру Юрченку Венедіктова таки підписала.