"Якщо ми подивимось час до прийняття цих сумнозвісних законів, то влада мала відносно спокійну ситуацію в крані, відносну цілісність держави. Хоч "підмочений" авторитет за кордоном, але він таки був. Люди вимагали лише відправити у відставити Миколу Кривавого, тобто Азарова", – розповів Юрій Кармазін, передає Gazeta.ua.

Він вважає, що авторитет Януковича захитався після того, як почала розвалюватись президентська влада в регіонах.

Він тепер лише президент одного Кабінету, він мало що вирішує. Якщо так піде надалі, то люди можуть переслідувати такого лідера держави. Громадяни візьмуть мисливську зброю та підуть відстрілювати "Беркут". Чи розуміє влада, що вона робить?, – цікавиться Кармазін.

"Треба йому усвідомити те, що відбулось, та зробити кроки назад. Хоча ті самі повноваження президент навряд чи може зберегти. Йому доведеться поділитись повноваженнями та повернутись до 2004 року. Я ж бачу взагалі корінь зла в президентській системі. Тобто влада отримала мінус за цей часі якщо продовжуватиме так сліпо діяти й надалі, то буде страшна ситуація. Її терміново треба вирішувати владі", – підсумував він.

До слова, за інформацією джерел Штабу національного спротиву, на Банковій в Адміністрації президента уже підготовлене "рішення про введення надзвичайного стану та "зачистки" Майдану".