"...Треба змінювати менталітет народу. Але, безперечно, якщо у народу з'являються лідери, які спроможні це робити, то ситуація буде змінюватися. Яскравий приклад - Грузія. Там була страшенно корумпована система. З'являється Саакашвілі і починаються зворотні процеси. Сказати, що він "білий і пухнастий" і не має жодного відношення до корупції – неправильно. Але ж все рівно корупцію в основі своїй вони прибрали", - сказав серед іншого Борис Кушнірук в інтерв'ю Gazeta.ua.

Водночас він не очікує на якісь перспективи та суттєві позитивні зміни до 2020 року.

"В 2015 році має відбутися зміна президента. Я на 95% впевнений, що Янукович піде. Скоріш за все, президентом буде Кличко. І він буде перехідним президентом. При ньому корупція буде суттєво знижена. Але багато в чому це залежатиме і від його оточення, від нових "любих друзів", які одразу обліплюють нового президента і переходять в це оточення для власного збагачення", - наголосив експерт.

Читайте також: Янукович, Кличко і Тимошенко - три найрейтинговіші кандидати у президенти

"У будь-якому разі, є все ж таки шанс, що тоді ж пройдуть більш-менш демократичні парламентські вибори. Відповідно, у 2020 році, коли відбудуться нові президентські вибори, то ймовірніше, що на них переможе не Кличко, а хтось інший. Зараз важко передбачити - хто саме. Але саме тоді і може з'явитися президент, який стане генератором реформ в Україні. Раніше змін я не очікую", - підсумував Кушнірук.

Нагадаємо, за словами лідера УДАРу Віталія Кличка, ім'я єдиного кандидата від опозиції на президентських виборах буде відомим, найімовірніше, навесні 2014 року.