Сотні тисяч працюючого населення України опиняються у зоні ризику залишитися без роботи. Тобто мова йде про життя та існування людей.

Читайте також Мінкультури передає книги про Стуса у бібліотеки: хто отримає нові примірники

Від такого карантину постраждає й економіка

Окреме питання, чи витримає економіка України, якщо свою роботу призупинить сфера, яка генерує від 2 до 4% ВВП. І це ми говоримо в розрізі сфери культури, хоча варто пам'ятати, що загалом аналогічні ризики й для мікро, малого та середнього бізнесу.

Чи позитивно позначиться закриття закладів культури на загальній статистиці захворюваності – ні. Адже заклади культури очевидно не є епіцентром для розповсюдження вірусу.

Контролювати дотримання карантинних обмежень у закладах культури чи не найпростіше: потік людей регулюється, розсадка визначається, те, щоб відвідувачі перебували у масках та температурний скринінг – постійно відслідковується, дезинфікуючі засоби завжди в доступі. Тому закривати сферу, яка фактично є взірцем для багатьох галузей по виконанню санепідем вимог МОЗ, – рішення, яке нарікає державу на неминучі втрати. Заборона на роботу в вихідні для закладів культури та креативних індустрій призведе до зменшення і без того критичних доходів ще додатково на 50% і більше.

Вас також може зацікавити Кіно – буде: чому в умовах пандемії необхідно фінансувати культуру

До того ж у часи пандемії переглянути стрічку в кінотеатрі, сходити на виставу чи послухати оперу – це справжнє емоційне розвантаження, яке робить людей щасливішими. І таку можливість потрібно залишити українцям.

Джерело: Facebook