Єрмак запевнив, що коли з’являються повідомленні про те, що в тій чи іншій лікарні чогось не вистачає, – проблеми вирішують терміново. Про це Андрій Єрмак розповів у програмі VIP з Наталією Мосейчук, що виходить на телеканалі "1+1".

Тим часом Завтра буде понад 10 тисяч хворих на COVID-19 за добу, – Степанов

Так, ведуча розповіла главі Офісу Президента історію про підлітка, який втратив обох батьків-лікарів через коронавірус. Вона додала, що батьку хлопця не могли знайти місце навіть у лікарні, де той працював.

Коли ми знаємо, що у якійсь конкретній лікарні чогось не вистачає, це вирішується терміново і на місці,
– відповів на це Єрмак.

Він додав, що не вважає, буцімто влада втратила пів року у час пандемії коронавірусу і не встигла підготувати країну до ситуації.

"Влада не втратила жодного дня і працювала. Сьогодні я не хвалюся, але ми не відпочивали жодного дня і не будемо поки триває така ситуація. Ми все тримаємо на контролі", – пояснив він.

Єрмак також додав: особлива увага до лікарів в Україні залишається одним із пріоритетних питань.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні?

Станом на 5 листопада в Україні зафіксували вже 430 467 випадків COVID-19. З них – 7 924 є летальними, а 184 782 пацієнтам вдалося одужати.

Вже кілька днів поспіль у державі фіксують значний добовий приріст хворих – понад 9 тисяч.

В МОЗ тим часом заговорили про введення нових карантинних обмежень. Зокрема, йдеться про так звану "чорну зону" карантину і карантин вихідного дня.