Ситуація у світі з поширенням коронавірусу є достатньо загрозливою. Про це повідомив очільник Європейської ради Шарль Мішель.

Читайте також Коли потрібно йти на самоізоляцію: нові критерії близького контакту з хворим на COVID-19

За його словами, протягом декількох тижнів ситуація у Європі стала небезпечною, тому потрібно вжити усіх необхідних заходів, аби уникнути ще більшого поширення захворюваності. Зважаючи на це, на думку Мішеля, варто визначити загальні правила карантину, самоізоляції та тестування.

Як зазначив президент Європейської ради, країнам ЄС потрібно домовитися про сумісність мобільних застосунків, які б конфіденційно відстежували контактних осіб.

"Нам потрібні рішучі дії на європейському рівні, які передбачатимуть тестування та відстеження контактів й вакцини", – заявив він.

Вакцина проти COVID-19

Ще однією важливою стратегією, за словами Мішеля, є вакцинація. Він заявив, що у Євросоюзі вже почали розробляти стратегію її впровадження.

Європа перебуває в авангарді видатних зусиль, які зроблені в цій галузі на світовому рівні. Вона займалася цим не тільки заради себе, а й задля усього світу,
– додав глава Євроради.

Втім, він зауважив, що вакцини надійдуть в обіг протягом декількох наступних місяців, а це може створити певні логістичні проблеми. За його словами, до цього країнам ЄС потрібно готуватися.

До теми Коли Європа відкриє кордони для українців

Також глава Європейської ради зазначив, що ефективність щеплення й побічні ефекти від нього ще потрібно буде відстежувати. Мішель додав, що деякі вакцини будуть однократними, а для інших потрібно буде проводити щеплення два рази.

чи готові вакцинуватись українці від коронавірусу інфографіка 24 каналу
Чи готові українці вакцинуватись проти коронавірусу / Інфографіка 24 каналу