Сприйняття білоруської влади наразі є вкрай поганим. Про це заявив речник Євросоюзу Петер Стано.

Зверніть увагу ЄС готує нові санкції проти Білорусі, під них потрапить Лукашенко

Влада (Білорусі – 24 канал) і президент – вони вже втратили свою легітимність, вони низько впали, насамперед в очах власних громадян,
– наголосив Стано.

Речник заявив, що Євросоюз підтримує вимоги білорусів у їхньому бажанні відстояти фундаментальні права та демократичні свободи кожної людини.

У ЄС допускають розширення санкційного списку проти влади Білорусі. Якщо Лукашенко і його соратники продовжать свою поведінку, другий раунд санкцій буде неминучим.

Санкції проти білоруської влади: що відомо

  • 2 жовтня ЄС опублікував список білоруських посадовців, які підпадають під санкції. У ньому є 40 прізвищ. Більшість із цих людей – міністри, силовики та члени ЦВК Білорусі. Варто зауважити, що Лукашенка у списку не було.
  • 2 жовтня санкції проти білоруської верхівки ввели також США. Однак і в цей список Лукашенка не внесли. Під санкції США потрапили білоруські силовики та члени ЦВК. Саме їх у Штатах назвали відповідальними за провалені вибори та репресії проти мирного населення.
  • 12 жовтня міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що попередні санкції щодо Білорусі не були ефективними і запропонував додати до санкційного списку Лукашенка.
  • 12 жовтня Рада ЄС повідомила: якщо ситуація у Білорусі не покращиться, Лукашенку теж варто готуватися до санкцій.