Відповідна інформація є присутньою у журналі Євросоюзу.

Читайте також: Путін – це не Росія, – Собчак двояко прокоментувала антиросійські санкції

Зазначається, що таке рішення було ухвалено відповідно до резолюції № 269/2014 від 17 березня 2014 року, в якій засуджуються дії, що " підривають або загрожують територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України".

"Овсянникова було обрано губернатором Севастополя на виборах 10 вересня 2017 року, організованих Росією в незаконно анексованому Севастополі. 28 липня 2016 року Овсянникова було призначено виконувачем обов'язків губернатора. Він працював задля подальшої інтеграції незаконно анексованого Криму до Росії та є відповідальним за дії, що загрожують територіальній цілісності України", – підкреслюється обґрунтуванні причин запровадження санкцій проти губернатора.

Зауважимо, відповідно до санкцій ЄС, всі активи внесених до списку осіб має бути заморожено до тих пір, поки їх з цього списку не виключать.

Раніше ж Європейський союз засуджував "вибори губернатора" у Севастополі.

"Будь-якого депутата, обраного в Криму, який претендує представляти півострів і Севастополь, ніколи не буде визнано в ролі представника територій, які є українськими", – наголошувалось у повідомленні.