Про призначення Євгена Єнтіса виконувачем обов'язків голови Державної митної служби повідомляє Кабінет Міністрів України.

Цікаво Ексголові Податкової повідомили про підозру через бюджетну "діру" в понад 2 мільярди гривень

Таке рішення схвалили на засіданні уряду 22 жовтня. Крім нових обов'язків, Єнтіс досі залишається на посаді заступника голови ДМС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

У Державній митній службі розповіли, що Андрій Павловський добровільно покинув посаду виконувача обов'язків. У ДМС йому подякували за роботу у важкий час.

Натомість Євген Єнтіс буде керівником лише тимчасово. Він запевнив, що в цей час продовжить курс до повної прозорості й сучасної технологічності митних органів.

Також він пообіцяв щоденну роботу над розробкою і введенням у дію нових проєктів, які перетворюють митницю на зручний і швидкий сервіс.

Зважаючи на значимість Державної митної служби для функціонування економіки країни, перед нами стоїть дуже амбітне завдання: забезпечити найвищій рівень ефективності й унеможливити будь-які зловживання,
– заявив Євген Єнтіс.

Хто такий Євген Єнтіс:

  • Він працює у Державній митній службі на посаді заступника голови. Відповідає за напрямок цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.
  • Крім того, Єнтіс раніше був керівником ІТ-відділу проєкту державних закупівель ProZorro. До слова, це пов'язує його з колишнім головою митниці Максимом Нефьодовим, який був одним з ідеологів системи закупівель.
  • Євген Єнтіс одружений, разом з дружиною Яною виховують сина Давіда й дочку Аріну. Згідно з декларацією, проживають у Вишневому Києво-Святошинського району.
  • Також у своїй декларації за 2019 рік він вказав зарплату, отриману за місцем роботи в ДП "Прозорро", на суму 1 мільйона 324 тисяч гривень. Тобто трохи більше як 100 тисяч гривень у місяць.
  • Згодом він покинув роботу в ProZorro й займався підприємницькою діяльністю, поки у 2019 році його не призначили заступником керівника Держмитної служби, тоді ще Максима Нефьодова.