Про це заявив перший заступник голови Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров, передає один із пропагандистських ресурсів.

Читайте також: Кадри шокують: маловідомі фото Голодомору (18+)

"На мій погляд, звинувачувати Росію в Голодоморі – це єзуїтська логіка. Від голодомору постраждав народ всього Радянського Союзу. Ми знаємо, що його причини – це низка як зовнішніх, так і внутрішніх чинників. Але говорити, що Росія провокувала Голодомор, щоб зробити геноцид українського народу, – це просто аморально", – зауважив політик.

За його словами, українському лідерові, ймовірно, варто було б звернути увагу на те, що наразі відбувається з його країною.

"Краще б Порошенко чітко висловився щодо неонацизму, який зараз, на жаль, проявляється на Україні. Нехай розбирається з більш глобальними питаннями, оскільки за такої політики, яку він зараз проводить, я не виключаю, що життя в Україні стане дуже важким", – підсумував Джабаров.

Нагадаємо, напередодні Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія повинна взяти відповідальність за злочини радянського режиму, оскільки є правонаступницею колишнього СРСР. Також він закликав Кремль принаймні покаятися.

Додамо, що нещодавно вже виникала суперечка щодо Голодомору між Москвою та Києвом, коли представництва країн у Twitter оприлюднювали свої позиції. За словами України, якби в Росії менше прославляли Сталіна, то теж би помітили мільйони жертв.