Журналісти, які перебувають під "Лефотово", пишуть, що автобуси поїхали в сторону міжнародного аеропорту "Внуково".

Важливо: Повернення полонених українців: що наразі відомо

Адвокат Сергій Бадамшин повідомив, що в автобусах перебувають полонені на Азові моряки.

Поліцейський кортеж складався з 6 автомобілів, які супроводжують 2 великі пасажирські автобуси.


Два автобуси виїхали з "Лефортово" до аеропорту / фото Vasily Maximov

У "Лефортово" утримують таких українських політв’язнів: Романа Сущенка, Володимира Балуха, Олександра Кольченка, Миколу Карпюка, Станіслава Клиха, Павла Гриба, Артура Панова, Олексія Сизоновича та 24-х полонених на Азові моряків.

За неофіційними даними, саме сьогодні, 7 вересня має відбутися великий обмін полоненими між Україною та Росією.

Зокрема, близько 9 години ранку з аеропорту "Внуково" та українського "Борисполя" одночасно мають вилетіти президентські спецборти з полоненими: російський ТУ-204 (RA-64058) і український АН-148 (UR-UKR).

У "Внуково" вже нібито приземлився літак з лівреями у вигляді українського прапора. Саме до нього під'їхали автобуси, які покинули "Лефортово".

Що відомо про обмін полоненими між Україною та Росією? Повернення українців з російського полону очікували наприкінці літа. Так, вранці 30 серпня до аеропорту "Київ" (Жуляни) з'їхалося багато журналістів та родичі захоплених Росією українських моряків. Проте, полонені так і не повернулися.

Найімовірніше, Україна та Росія проведуть обмін у форматі "33 на 33". Так, додому з російського полону можуть повернутися 24 українські моряки, а також низка незаконно обвинувачених українців – Олег Сенцов, Павло Гриб, Микола Карпюк і Володимир Балух.

Окрім того, водночас масштабний обмін анонсував і російський президент Володимир Путін – після того, як український суд відпустив фігуранта у справі збитого MH17 Володимира Цемаха.