Про це повідомляє 24 канал. Саме 18 вересня Юрченку мали обирати запобіжний захід.

До теми Я радий, що затримали "слугу народу", він обов'язково сяде, – Зеленський про Юрченка

Він не прийшов, бо перебуває на самоізоляції, адже контактував з хворим на COVID-19, і чекає на результат свого тесту. Результати тесту на COVID-19 Юрченку мають прийти 19 вересня.

Без нього засідання у ВАКС вирішили не проводити. Відтак, поки обрання запобіжного заходу Юрченку перенесли на 15:00 21 вересня.

Зауважимо, що антикорупційні органи проситимуть для нардепа тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 6,5 мільйона гривень.

Справа Олександра Юрченка: у чому підозрюють нардепа

  • НАБУ 15 вересня опублікувало відео, на якому детектив під прикриттям передає 13 тисяч доларів помічнику Юрченка. Ймовірно, що хабар посередник мав передати своєму керівнику.
  • Зі слів члена наглядової ради Укрзалізниці Сергія Лещенка, це був аванс за внесення змін у законодавство про побутові відходи. Загалом сума хабаря мала становити 200 тисяч доларів
  • Детективи НАБУ оголосили підозру помічнику нардепа. Його взяли під варту з можливістю внесення застави, яку, до слова, за чоловіка відразу сплатили, тож він на волі.
  • 17 вересня генпрокурор Ірина Венедіктова підписала підозру для самого нардепа Юрченка. Того ж дня парламентаря виключили з фракції "Слуги народу" в Раді.
  • Дії нардепа суворо засудив президент Зеленський. Він вважає, що якщо той винен, то "має сидіти".