Він зазначив, що у цій справі його відомство працює в різних напрямках, але зосереджується перш за все на держслужбовцях різних органів влади.

"Головний акцент – держслужбовці: народні депутати, урядовці вищих органів держвлади. Почали з ЦВК. Ніякого політичного підтексту в цьому немає", – пояснив Холодницький.

За планом слідчих дій повинно бути допитано близько 100 осіб.

Не виключаю, що буде більше – кожен свідок може називати нові прізвища. Думаю, цей список буде збільшуватися.

"Ми працюємо в різних напрямках, в першу чергу нас цікавлять держслужбовці. В списках "чорної бухгалтерії" є і відомі журналісти – питання, чому він брав гроші до нього: напевно, відпрацьовує і заробляє. Але в цьому напрямку ми також працюємо, тому що питання, чи платив він податки з тих грошей?", – цитує Холодницького "Українська правда".

Головний антикорупційний прокурор також розповів, що в списках "чорної каси" регіоналів є й відомі артисти.

"Там були деякі відомі співаки під час виборчих кампаній, які отримували від півмільйона і більше доларів за концерт. Там теж питання – чи платили вони податки, будемо працювати з фіскальною службою в цьому напрямку", – зазначив Холодницький.

Антикорупційний прокурор наголосив, що якщо дані з "чорної каси" регіоналів підтвердяться, що буде викрито промовисті факти.

Якщо буде підтверджено, що це все (дані з "чорної бухгалтерії") правда, виявиться, що від Партії регіонів годувалися все - від ультраправих до ультралівих ... Все вказує на те, що все купувалося і все продавалося: від екзит-полів, виборів, членів комісій до цілих партій,
– підсумував Назар Холодницький.

Нагадаємо, наприкінці травня у мережу виклали неофіційну книгу витрат Партії регіонів. Витрати на політику тут розписані до копійки.