Відділ комунікацій Нацполіції в Харківській області проінформував, що правоохоронці отримали повідомлення про мінування п'яти готелів у місті. Мовляв, там закладено вибухівку.

Читайте також: З аеропорту Жуляни евакуювали сотні людей: фото

Телефонували до поліції з цього приводу у п'ятницю, 26 квітня, о 9:40. Зокрема, мовиться про небезпеку вибуху в готелях:

• Асотел
• AN-2
• Губернія
• Сафарі
• Овіс

Повідомлення про мінування гімназії номер 83 надійшло о 11:04.

Нагадаємо, 21 квітня у Харкові перевіряли мінування аеропорту, готелю і двох торговельних центрів – детально про це читайте у матеріалі 24 каналу

За вказаними адресами виїхали співробітники слідчо-оперативних груп поліції й фахівці вибухотехнічного управління. Громадян евакуюють, приміщення і прилеглу територію ретельно оглядають.

Як в Україні карають за неправдиві повідомлення про мінування? Поліція перевіряє інформацію про мінування готелів. І якщо ці повідомлення виявляються неправдивими, порушнику загрожує штраф від 850 до 1700 гривень. Або – арешт до шести місяців чи обмеження волі до трьох років.

Цього ж дня, 26 квітня, повідомлення про мінування отримала поліція Києва. Правоохоронці перевірили будівлі залізничних вокзалів, автовокзалу, аеропорту, будівлі Кабміну та Верховної Ради – і не виявили там вибухонебезпечних предметів.