Нардепи отримують доплату за наукові ступені, надбавки за почесні звання, а у вересні ще й оплачували щорічну відпустку.

Дивіться також: Скільки заробляють вчителі: зміни за останні 24 роки

У відповіді від Апарату Верховної Ради на запит видання "Українські новини", йдеться, що голови парламентських фракцій і груп у вересні отримали від 25 до майже 40 тисяч заробітної плати.

Так, найбільше з голів фракцій у вересні заробила лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко. Разом з доплатою за науковий ступінь її зарплата у вересні становила 39 777 гривень.

Лише на кількасот гривень менше заробили голови фракцій "Народний фронт", "Об'єднання "Самопоміч" та "Блок Петра Порошенка". Максим Бурбак, Олег Березюк та Артур Герасимов у вересні заробили по 37 тисяч 2 гривні.

Співголови фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко та Олександр Вілкул заробили у вересні 35 240 і 37 888 гривень відповідно.

Найменше серед лідерів парламентських фракцій та груп заробив голова групи "Воля народу" Ярослав Москаленко – 25 тисяч 901 гривню.

Найбільшою ж зарплатою за вересень може похвалитись один з декількох народних артистів у парламенті – "співаючий" ректор Михайло Поплавський.

Він заробив майже вдвічі більше, ніж голова "Волі народу", до якої входить нардеп – із доплатою за науковий ступінь (4405 гривень) та з надбавкою за почесне звання (7048 гривень) Поплавський отримав за роботу у Раді за минулий місяць 46 693 гривні.

ВР Рада депутати зарплата вересень
Зарплати народних депутатів у вересні

ВР Рада депутати зарплата
Хто з нардепів найбільше заробив у вересні

10 жовтня стало відомо, лави фракції "Народний фронт" у Верховній Раді поповнив офіцер ЗСУ Іван Савка.