Сашко Стешенко був одним з в'язнів зі "списку Сенцова", зазначив голова "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля" Ігор Котелянець.

Цікаво: З якою метою Зеленський їде до Туреччини: версія Чубарова

Ми в "Об'єднанні родичів політв'язнів Кремля" цілий день чекали, затамувавши подих. Сашка Стешенка вивозили з Криму на материк. Сашка відпустили по УДО, хоча до останнього здавалося, що окупанти передумають та дадуть задню,
– розповів Котелянець.

Окремо він подякував представнику президента України в АР Крим Антону Кориневичу за допомогу у вивезенні політв'язня з Криму та поверненні його додому в Харків.

Постійний представник президента в Криму також розповів про свою зустріч зі Стешенком.
"Поспілкувалися про неправомірні дії окупаційних органів в Криму. Сподіваюся, що правоохоронні органи автономії, а також органи міжнародного правосуддя нададуть належну оцінку порушенням прав людини та воєнним злочинам, вчиненим представниками окупаційної влади в Криму", – наголосив Антон Кориневич.

Що відомо про "список Сенцова"?У 2018 році український політичний в'язень Росії Олег Сенцов оголосив голодування. Як наслідок стан його здоров'я суттєво погіршився і були великі сумніви щодо того, чи виживе бранець.

Згодом він пообіцяв припинити голодування, якщо російська влада звільнить "усіх полонених українсьців". Його адвокат Дмитро Дінзе зазначав, що їх число становить 64. При цьому точний список бранців не наводився, відомо лише, що самого Сенцова серед них не було. В українських ЗМІ з'являлися найбільш різноманітні версії цього списку.