Україна кваліфікує це як втручання у внутрішні справи, адже така агітація заборонена законодавством. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв'ю НВ.

До речі Американські гірки: Кулеба розповів, що буде з відносинами України та Угорщини

За словами міністра, протягом останнього року був процес обережного злету у відносинах з Угорщиною, але місцеві вибори призвели до падіння.

Однак за кожним падінням насправді може бути наступний злет, якщо буде воля обох сторін,
– зауважив Кулеба.

Крім того, дипломат зауважив, що питання зустрічі президента Володимира Зеленського і прем'єра Угорщини Віктора Орбана залишається відкритим. Надалі країни працюватимуть, шукаючи спільні точки.

Що цьому передувало

  • У день голосування, 25 жовтня, глава МЗС Угорщини Петер Сійярто офіційно закликав українських угорців голосувати за партію "Товариство угорської культури Закарпаття", а також за мера Берегового, представника угорської громади Золтана Бабяка.
  • Україна обурилась таким фактом. Тому в МЗС заявили про "пряме втручання" Будапешта в український виборчий процес.
  • 26 жовтня послу Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто вручили ноту протесту. Крім цього, Україна заборонила в'їзд двом високопосадовцям з Угорщини.
  • В Угорщині такі дії назвали "жалюгідними та безглуздими". Сійярто натякнув, що Україна може забути про підтримку Угорщини на шляху до євроатлантичної інтеграції.