"РБК-Україна" з посиланням на джерела повідомляє, що "Слуга народу" може об'єднатися з "Голосом". Водночас джерела видання вважають, що наразі такий варіант є поки в теорії.

Цікаво "Слуги" проти президента: фракція Зеленського провалила одразу 3 забаганки Банкової – Є питання

За яких умов "Слуга народу" піде на коаліцію з іншими фракціями

Джерела видання зазначили, що такі сценарії потенційно можливі, якщо у фракції станеться "якесь справді велике, системне загострення". "Слуга народу", депутатські групи "Довіра" та "За майбутнє" можуть створити коаліцію.

Як бачимо, історія з Леросом до цього не призвела, хоча, можливо, її для цього й інспірували,
– розповіло джерело.

На його думку, одним із приводів для такого конфлікту міг би стати розгляд у Раді важливого документа, пов'язаного з ситуацією на Донбасі. Однак, напрацювань щодо виборів в ОРДЛО, амністії або інших чутливих питань наразі немає.

Крім того, в уряді можуть відбутися і масштабні кадрові зміни.

Що відомо про можливі відставки міністрів в уряді Шмигаля

  • Глава президентської фракції в парламенті Давид Арахамія 29 серпня повідомив про можливі зміни в уряді Шмигаля. За його прогнозами, ротації можуть відбутися щодо "двох – трьох міністерств з економічного блоку".
  • Згодом, слова Арахамії про можливі зміни в уряді підтвердив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко та перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук.
  • Корнієнко зауважив, що в "Слузі народу" є питання щодо роботи податкової та митниці. Якщо ці питання не будуть вирішені, парламент може змінити очільників Мінекономіки та Мінфінансів.
  • Окрім того, голова фракції "Слуга народу" заперечив імовірність зміни посад для очільника СБУ Івана Баканова і генеральної прокурорки Ірини Венедіктової.