Кількість постраждалих протягом дня лиш збільшувалась. Спочатку повідомляли про 16 осіб із пошкодженнями, зараз їх 27.

Зверніть увагу! Стрілянина на фестивалі часнику у Каліфорнії: багато жертв та поранених

Американські правоохоронці ліквідували імовірного нападника на місці. Це – 24-річний Коннор Стівен Беттс. Слід зазначити, що під час нападу він був одягнений у бронежилет, а масовий розстріл здійснював із власного АК-47.

Чоловік мешкав у передмісті в районі Беллбрук. Поліцейські та агенти ФБР обшукали помешкання бойовика. За словами начальника поліції Дуга Догерті, чоловік ніколи не контактував з правоохоронцями.

Слідство поки не встановило мотивів Беттса для вчинення нападу.

Відомо лиш, що серед жертв збройного нападу опинилася 22-річна сестра нападника.

нападник Огайо США стрілянина вбивство
Дайтонський стрілець Коннор Стівен Беттс/ фото New York Post

За непідтвердженою інформацією, нападників могло бути кілька. Один із них міг утекти з місця інциденту на позашляховику.

У мережі оприлюднили відео, на якому видно, як хаотично біжать люди, а також чутно постріли.

Стрілянина сталася у районі Орегон, що є історичною місцевістю Дайтона. Тут, зокрема, розміщується дуже багато ресторанів і кафе.

Цікаво, за день до стрілянини у Дайтоні журналістка одного з провідних американських видань опублікувала статтю про те, що правоохоронці пропонують тут заняття на тему "Як себе захистити під час масових розстрілів".

Зауважимо, що за кілька годин до подій у Дайтоні страшна стрілянина сталася в торговому центрі Walmart у Ель-Пасо (штат Техас). У результаті щонайменше 20 осіб загинули та ще 26 зазнали поранень: як серед загиблих, так і поранених є діти.