Володимир Годовський керує кафедрою хореографії Рівненського гуманітарного університету вже майже 20 років. Він заслужений діяч мистецтв України, кандидат педагогічних наук, людина у Рівному відома і поважна. Втім випускники та викладачі університету розповідають про нього зовсім інші речі.

Читайте також: Як українські олігархи "билися" за цінні родовища: резонансне розслідування

Коли студентка звернулася до завідувача кафедри хореографії, він пообіцяв допомогти їй поселитися в гуртожиток. Однак розмова про поселення плавно переросла у розмову про особисте життя студентки. Зрештою, професор запропонував дівчині стати її "старшим наставником", який знає, як зробити жінці приємно.

Близько 13 інших дівчат розповіли про факти домагань професора Годовського. Одним він лише натякав на інтимний зв'язок, іншим – прямо пропонував секс. Ті, хто погоджувався, могли отримати шанс влаштуватися на роботу, матеріальну підтримку і вирішення інших проблем.

Мені ще пощастило, тому що я чула багато випадків, коли він перегинав палку. Тобто він не просто мацав студентів, а відверто пропонував секс. Я вважаю, що це просто аморально, що в нього є такий варіант оплати. Якщо в дівчини немає грошей, вона може розплатитися своїм тілом,
– розповіла випускниця кафедри хореографії Марина.

Окрім студенток, професор проявляв цікавість і до викладачок. Зокрема, Алла Геккель – екс-викладачка кафедри хореографії отримала від пана Годовського пропозицію стати його коханкою, або втратити свою роботу. Вона була змушена працювати на інших кафедрах в той час, як її студентки під тиском носили доповідні та скарги на неї.

Натомість сам Володимир Годовський заперечує всі звинувачення і виправдовує себе доволі дивним шляхом. Буцімто, йому здоров'я вже не дозволяє залицятися до дівчат.

Хто ще постраждав від домагань горе-декана – дивіться у журналістському розслідуванні "Слідство.Інфо".