Заарештованого Олександра Волкова підозрюють в організації тітушок, які в 2014 році під час Євромайдану викрадали та катували активістів. Тоді від їхніх рук загинув Юрій Вербицький.

Читайте також: Російський бізнесмен-біженець назвав основну проблему України

Підозрюваний працював в компані "Бізнес, спорт, милосердя". Організація відома тим, що належала бізнесменові Олексію Чеботарьову, який і координував викрадення активістів-майданівців, стверджують прокурори. А нині опікується футбольним клубом "Десна-Чернігів", президентом якого є той самий Чеботарьов.

Ми отримали докази його (Волкова – 24) співпраці з Чеботарьовим саме у питаннях викрадення людей, катування та вбивства. Ми отримали інформацію від кримінального розшуку, що він в неділю, тобто завтра зранку має поїхати в Угорщину. І ми вимушені були вже сьогодні діяти по ситуації,
– прокоментував начальник відділу департаменту спецрозслідувань ГПУ Олексій Донський.

Сам Чеботарьов зник майже відразу після Революції Гідності. Загалом у справі про викрадення та вбивства майданівців фігурують ще десятеро людей. Всі вони зараз на території Російської Федерації. Свого часу, за словами прокурора, Волков також виїхав туди. Однак згодом отримав гарантії, що його не затримають. Тому, за версією слідства, повернувся до України.

Ігор Луценко один з тих, кого тоді викрали та катували.

З близько 15 чоловік, може більше, які мене викрадали, я бачив в обличчя лише двох безпосередньо перед викраденням. У процесі викрадення нікого бачити, на жаль, не було змоги. Є ймовірність, що я його можу впізнати по голосу,
– сказав потерпілий.

Ігорю Луценку тоді пощастило вижити. А Юрія Вербицького знайшли зв'язаним у зимовому лісі без ознак життя.

Якщо прокуратура доведе провину підозрюваного, Олександру Волкову загрожуватиме довічне ув'язнення.

Читайте також: Скільки українців готові вийти на Майдан через бездіяльність влади: цікава статистика