Про це стало відомо з оновленого списку на офіційному сайті Міністерства культури України.

Читайте також: Відомі українські артисти прокоментували можливу заборону "Сватів"

Зазначається, що Федір Добронравов внесений до переліку осіб, що створюють загрозу національній безпеці, 28 листопада.

Згідно з чинною редакцією закону "Про кінематографію", Держкіно може відмовити у видачі або припинити дію вже виданого державного посвідчення на право поширення і прокат фільмів, у створенні яких брала участь особа, яка представляє загрозу нацбезпеці.

Відзначимо, що такий список Міністерство культури становить на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Список осіб надає Мінкульту Служба безпеки України на виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

Отож, таке рішення Мінкульту дає підстави для повної заборони на показ серіалу "Свати" на території України.

Скріншот з сайту Міністерства культури України

Нагадаємо, 22 листопада СБУ заборонила Федору Добронравову в'їзд до України – російський актор свого часу здійснював незаконні поїздки на територію окупованого Криму.

Оскільки він виконує головну роль у серіалі "Свати", який створила українська студія "95 Квартал", то з’явилась інформація, що Держкіно може взагалі заборонити цей кінопродукт. У зв’язку із ситуацією, продюсер Володимир Зеленський, який є одним із творців цього серіалу, різко висловився щодо його імовірної заборони.

У відповідь на його критику речниця Служби безпеки Олена Гітлянська підкреслила, що вони не мають повноважень забороняти жодного фільму або серіалу, оскільки це є виключною компетенцією Міністерства культури України.