Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров висловив сподівання, що грузинська влада зуміє стабілізувати суспільно-політичну ситуацію в країні, пише "Аргументи і факти".

Скоро: Давайте поговоримо: відома дата телемосту між 24 каналом і грузинським Руставі-2 (відео)

Лавров зазначив, що якщо ситуація стабілізується та росіяни будуть почувати себе у безпеці, то РФ ймовірно скасує санкції, в тому числі зняття заборони на авіаперевезення в Грузію.

Чому Путін заборонив польоти в Грузію?

Найімовірніше це спричинили масові антиросійські протести у Грузії. Поштовхом до них стала некоректна поведінка російської делегації у грузинському парламенті. Так, депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов 20 червня всівся у крісло спікера парламенту Грузії та почав вести російською мовою засідання Міжпарламентської асамблеї православ’я.

До слова: Росія накладає санкції на Грузію: реакція Путіна

Такий вчинок росіянина обурив і опозицію, і громадських активістів, і пересічних громадян. Вони переконані, що розміщуватися у президії головного законодавчого органу Грузії представники країни-окупанта права не мають. До слова, що у Грузії з Росією – давній конфлікт щодо територій Абхазії та Південної Осетії.

Важливо! Більше про антиросійські протести у Грузії – читайте тут.

Після цього російський президент Путін своїм указом заборонив авіакомпаніям здійснювати рейси до та з Грузії. Ба більше, він дав розпорядження повернути до Росії всіх російських туристів, що перебувають у Грузії. Як на заборону відреагували росіяни та грузини – читайте у матеріалі за посиланням.