Складається враження, що виборчим чином повернувши минуле – царське і соціалістичне – нинішній російський лідер виявився заручником історії, яку він не в змозі підкорити своїм амбіціям, пише Corriere della Sera.

Читайте також: Науковець висловив думку, що собою насправді являє Путін

Ця "забута" річниця ставить перед Путіним невирішену проблему основ його влади якраз напередодні очікуваного переобрання у 2018 році – яке, ймовірно, стане останнім в його політичній кар'єрі, зауважує автор статті.

Ззовні нелогічне мовчання глави Кремля щодо століття більшовицької революції насправді має більш глибокі мотиви, йдеться у публікації.

"Путінська Росія стала законним спадкоємцем Радянського Союзу, взявши на себе у 1991 році всі його міжнародні зобов'язання. (...) Однак це погано узгоджується, навіть прямо суперечить іншій половині путінського наративу, тій, що оспівує імперське і царський минуле, вихваляючи Олександра III, згідно з яким "у Росії тільки два союзника – армія і флот"; або одягається в пишність літургій Православної церкви, яка канонізувала Миколу II, убитого якраз більшовицькою революцією", – пояснює видання.

Читайте також: 100 років з дня Жовтневого перевороту: криваві наслідки для України