З таким твердженням виступив у неділю лідер регіону Косова Хашим Тачі, пише ТАСС.

Читайте також: У МЗС РФ відповіли на рішення Косова створити власну армію

Він наголошує, що рішення про створення армії повністю відповідає закону.

Рішення про створення армії є історичним і правомірним, відповідає волі громадян Косова і перебуває у повній відповідності з конституційними нормами та законом. Це рішення – одне з найважливіших після проголошення незалежності, яке об'єднало всіх людей у Косові за широкої міжнародної підтримки,
– вважає він.

Тачі також стверджував, що "Косово через діалог хоче нормалізації відносин, можливості примирення, визнання та прийняття Косово в ООН".

Раніше президент Сербії Олександр Вучич заявив, що країна скерувала запит на проведення термінового засідання Ради Безпеки ООН у зв'язку з формуванням армії Косова.

Чому конфлікт на Балканах загострився?
У липні президент Сербії Александар Вучич висунув ідею розділу Косово, яка проголосила незалежність від Сербії в 2008 році. Сценарій, що обговорюється найчастіше, передбачає визнання півночі Косово частиною Сербії. Ще одна можливість полягає в тому, що до Косова може приєднатися в основному албанська етнічна частина Південної Сербії.

На початку серпня Сербія і Косово звинуватили одне одного в зазіханнях на північні регіони. У Белграді застерігали, що сили безпеки Косова за підтримки США планують таємне вторгнення на непідконтрольну їм північ Косова, де проживає значна частина сербів. У Пріштині ж мають інформацію, що Сербія планує в односторонньому порядку проголосити сербську автономію на півночі Косова.