Про те, що бої за це азербайджанське місто досі тривають, повідомила о 9 ранку 9 листопада прессекретарка Міноборони Вірменії Шушан Степанян у своєму фейсбуці.

До слова Азербайджан заявив про звільнення міста Шуші: чому це може вирішити долю війни

Бої поблизу Шуші тривають. Підрозділи армії оборони виконують поставлені перед ними завдання, позбавляючи противника ініціативності,
– заявила Шушан Степанян.

Вона також повідомила, що бої в напрямку Шуші – Карін Так тривали протягом практично всієї ночі на 9 листопада. За словами речниці, внаслідок інтенсивних боїв Азербайджан втратив значні сили й почав відступати. Після цього війська Вірменії зайняли більш вигідні позиції

Що про це казали в Азербайджані

Влада Азербайджану ще 8 листопада оголосила про звільнення міста Шуші від армії Вірменії. Президент Ільхам Алієв одразу ж заявив, що це один з найщасливіших днів у його житті.

З нагоди звільнення міста Азербайджан вже навіть почав отримувати привітання. Зокрема Алієва привітав головний союзник – президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Цікаво Лідер невизнаного Нагірного Карабаху показав один з найважчих світанків у житті

Чому так багато говорять про Шуші?


Усе через географічне розташування міста, яке впливає на його геополітичну важливість. Шуші (або азербайджанською Шуша) розташований на дорозі, що сполучає вірменський кордон і так звану столицю невизнаної "Нагірно-Карабаської республіки" Степанакерту.

По-перше, Шуші розташована всього за 11 кілометрів від Степанакерту, тож коли Азербайджан звільнить місто, питання, куди надалі підуть війська – риторичне.

Крім того, якщо Азербайджан контролюватиме Шуші, Степанакерт залишиться відрізаним від Вірменії. Тож держава більше не зможе надавати допомогу своїм військам, які фактично залишаться в кільці.