Співробітники компанії "Чорноморнафтогаз" періодично випливають у море разом з прикордонниками і фіксують факти видобутку газу з допомогою двох бурових платформ, захоплених Росією. Як пише УНІАН, про це заявила голова правління перереєстрованої в Україні компанії "Чорноморнафтогаз" Світлана Нєжнова.

Читайте також: У Криму майже добудували "палац Януковича"

"Зараз кримський "Чорноморнафтогаз" працює на виснаження, на знищення. Видобуток на родовищах падає... РФ побудувала газопровід до Криму з боку Росії, щоб качати газ звідти. Шельф розвивати дорого. Необхідна інтенсифікація цих свердловин, а це вимагає великих вкладень", – сказала вона.

За підсумками 2016 року "Чорноморнафтогаз" скоротив чистий збиток в порівнянні з 2015 роком на 63,1% – до 61,7 млн грн. У першому півріччі 2017 році компанія збільшила чистий збиток в 2,3 раза – до 33 млн грн.

Нагадаємо, що раніше обстежувати газові родовища відправився корабель Морської охорони "Григорій Куроп’ятников". Під час наближення корабля до захоплених бурових установок, військові, які потім визнали свою приналежність до Російської Федерації, наводили зброю в бік українського корабля.