Докладніше про скандальний ролик

Події у ньому нібито трапилися у День гідності та свободи України. Цю дату щороку відзначають 21 листопада. Проте розголосу ці кадри набули лише зараз. Зокрема, про них написала та їх опублікувала спільнота "Закарпаття ТОП".

До речі СБУ виявила на Закарпатті популяризаторів "Великої Угорщини": шкодив Україні благодійний фонд

Скандал на Закарпатті: у Сюртівській ОТГ голова з депутатами після присяги співали угорський гімн. Про "подвиги" цього одіозного ексголови Сюртівської сільської ради вже писали у ЗМІ. На жаль, правопохоронні органи скромно мовчать,
– мовиться у її дописі.

Зауважимо, що на оприлюдненому відео справді чутно, як люди співають, імовірно, угорською мовою. Про це у ролику українською говорить і жінка. Сама ж мелодія нагадує угорський гімн, однак стверджувати на 100%, що це саме він, не можна.

На Закарпатті депутати нібито заспівали гімн Угорщини: дивіться відео

Тим часом, нардеп від "Слуги народу" Олександр Качура відправив депутатське звернення та попросив СБУ перевірити вищезазначений ролик.

Як звучить гімн Угорщини: відео

Зверніть увагу Угорщина та Україна готові перегорнути сторінку: Кулеба та Сійярто обмінялись дипломатичними смс

Скандали між Угорщиною та Україною, що відбулися останнім часом

  • 25 жовтня, у день місцевих виборів в Україні, очільник МЗС Угорщини Сійярто офіційно закликав українських угорців голосувати за партію "Товариство угорської культури Закарпаття", а також за мера Берегового, представника угорської громади Золтана Бабяка.
  • В МЗС України заявили про "пряме втручання" Будапешта в український виборчий процес.
  • 26 жовтня послу Угорщини в Україні Іштвана Ійдярто вручили ноту протесту. Крім цього, Україна заборонила в'їзд двом високопосадовцям з Угорщини.
  • Угорщина обурилась реакцією України, а Сійярто навіть сказав, що Київ може забути про підтримку Будапешта.
  • Крім того, у 2018 році у мережу потрапило відео, де жителі закарпатського Берегова отримують громадянство та присягають на вірність Угорщині. Сійярто тоді заявляв, що видача угорських паспортів не суперечить законам України.