Про це заявив народний депутат України, позафракційний Віктор Чумак.

Відхилений Верховної Радою законопроект, або законопроект, що повторює його за суттю, не може бути внесений на поточній та наступній за нею позачергових сесіях Верховної Ради
— зазначив нардеп.

Новий законопроект "під Луценка" з'явився в Раді напередодні, 11 травня. Текст проекту закону №4645 аналогічний тому, який раніше був відхилений Верховною Радою. За таке рішення за основу і в цілому віддали голоси 258 народних обранців. В основному голоси віддали депутати з "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту" та депутатських груп "Відродження" і "Воля народу".

Читайте також: Нардепи прийняли скандальний закон "під Луценка": що далі?

Нагадаємо, у вівторок Рада провалила у першому читанні законопроект, який дозволяє Юрію Луценкові стати генпрокурором. Після цього Президент України Петро Порошенко переніс робочий візит до Великобританії, запланований на 11-12 травня, у зв’язку із ситуацією, що склалася довкола обрання нового генпрокурора.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що кандидатура Юрія Луценка є найбільш оптимальною на посаду генпрокурора і саме кандидатуру лідера фракції БПП розглядає Порошенко.