Про це повідомила речниця МЗС Мар'яна Беца у Twitter.

"Закон - не про зменшення можливостей, а про їх розширення для національних меншин. Кожен громадянин України має мати майбутнє в Україні", – повідомив Клімкін.

Читайте також: Агресивні заяви угорської та румунської делегації в ПАРЄ – це приховані територіальні претензії до України, – Геращенко

Окрім того, голова МЗС заявив, що в зв'язку з ухваленням нового освітнього закону жодна румунська школа не буде закрита. Він також предметно пояснив положення освітнього закону своїм румунським колегам та зазначив, що МЗС буде більше співпрацювати з румунською громадою.

"Павло Клімкін ще раз наголосив: жодна румунська школа не буде закрита. Ніякої асиміляції", – написала на сторінці у Facebook речниця МЗС Мар’яна Беца.

За її словами, українська сторона у Бухаресті від тамтешніх парламентаріїв також отримала сигнал про партнерство і "конструктивний діалог при обговоренні освітнього закону".

Нагадаємо, 25 вересня Президент України Петро Порошенко підписав новий закон про освіту. У документі передбачається, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова - українська. У Бухаресті та Будапешті негативно відреагували на цей закон, бо вбачають у цьому утиски відповідних нацменшин в Україні.