Так, релігієзнавча експертиза встановила необхідність перейменування 5 релігійних організацій, передає видання "Урядовий кур'єр".

Читайте також: "Ніякий Томос не допоможе": в УПЦ МП відзначились хамським випадом у бік ПЦУ

Перелік церков, що підпадають під закон про перейменування:

  1. Українська Православна Церква (в єдності з Російською Православною Церквою (УПЦ МП);
  2. Руська (Російська) Істинно-Православна Церква (РІПЦ);
  3. Руська (Російська) Старообрядницька Церква (Безпопівська згода), інша назва – Древлеправославна Поморська Церква (ДПЦ);
  4. Руська (Російська) Древлеправославна Церква (РДЦ Новозибківська згода);
  5. Руська (Російська) Православна Старообрядницька Церква (РПСЦ).

Ці церкви повинні упродовж 3 місяців внести в свої статути відомості про те, що їхні керівні центри розташовані у РФ та подати документи на реєстрацію. Релігійним організаціям, які діють на території України та є частиною цих об'єднань також доведеться змінити назву.

Читайте також: Що буде з церквами УПЦ МП, якщо вони відмовляться змінити назву на РПЦ в Україні

20 грудня Верховна Рада підтримала проект закону, який передбачаєперейменування Української православної церкви Московського патріархату на Російську православну церкву в Україні. Після підпису президента Порошенка, закон набрав чинності 27 грудня 2018 року.

В УПЦ МП на такі кроки з боку українських парламентарів заявили, що "прийнятий законопроект порушує право на свободу віросповідання та дискримінує за релігійною ознакою мільйони віруючих громадян України", які до них належать.