Про це сайту "24" стало відомо з джерел у БПП.

У Раді чекають, щоб Євросоюз продовжив пакет санкцій проти Росії. І лише тоді Росію визнають країною-агресором. У 2017 році останнє пленарне засідання відбудеться 22 грудня, після цього депутати підуть на зимові канікули.

Читайте також: Окупувати не можна реінтегрувати: що принесе Україні закон про реінтеграцію Донбасу

Водночас голова фракції "Народного фронту" Максим Бурбак наполягає на прийнятті законопроекту у четвер. На його думку, законопроект про реінтеграцію слід ухвалити якнайшвидше, адже таким чином вперше Росія буде визнана державою-агресором. Це суттєво посилить наші позиції у формуванні судових позовів проти Росії. Суми цих позовів становитимуть сотні мільярдів доларів, вважає депутат.

За словами Бурбака, прийняття цього законопроекту дозволить західним партнерам розширити коло санкцій проти Росії. Він також заявив, що у середу, 20 грудня, відбудеться засідання комітету з питань оборони, на якому узгодять фінальну версію законопроекту, і його можна буде винести на голосування.

Нагадаємо, Верховна Рада 6 жовтня в першому читанні підтримала законопроект про реінтеграцію Донбасу, у якому Росія визнається державою-агресором. У законопроекті до другого читання повинні внести розділ про Крим.